Avocat asigurări auto RCA în România în 2020

Un avocat asigurări auto vă poate ajuta la recuperarea sumelor datorate de către asigurători, reprezentând contravaloarea reparațiilor auto. Astfel, aveți dreptul la recuperarea contravalorii reparațiilor în următoarele cazuri:

  • Sunteți persoana fizică ce a ales repararea automobilului avariat, în regie proprie;
  • Sunteți service-ul auto ce a reparat autoturismul în contul asigurării RCA a conducătorului auto vinovat.

În afara contravalorii reparației, aveți dreptul și la recuperarea contravalorii folosinței autoturismului oferit la schimb pe perioada în care autoturismul avariat se află în reparație (sumă ce poate fi recuperată de service-ul auto sau de firma ce a oferit mașina în sistem rent-a-car).

 

Apelând la serviciile unui avocat specializat în asigurări auto, aveți următoarele avantaje:

 

  1. Toate sumele cheltuite de dumneavoastră, le veți recupera la finalul procesului, ceea ce înseamnă că dumneavoastră veți primi atât suma datorată cât și penalitățile de întârziere de 0.2% pe zi, fără nicio cheltuială. Practic, veți primi mai mulți bani și îi veți primi mai rapid decât dacă așteptați să plătească asigurătorul, fără nicio cheltuială în plus.
  2. Despăgubirea pentru reparațiile efectuate pe o poliță RCA o puteți primi în unul din cele două momente prezentate mai jos:
  3. a) Amiabil, dacă asigurătorul RCA înțelege să plătească toată suma în urma cererii de despăgubire pe care le-o trimitem noi, însoțită de toate documentele necesare.
  4. b) Pe cale judecătorească, dacă asigurătorul RCA nu plătește deloc, sau nu plătește întreaga sumă solicitată conform înscrisurilor depuse.
  5. Daca te afli prima dată pe blogul nostru, este momentul să afli că procedura despăgubirilor pentru reparațiile efectuate pe o poliță RCA este disponibilă online, inclusiv semnarea contractului de asistență juridică putându-se face fără a vă deplasa la sediul nostru.

 

Documentele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna in baza politei RCA pentru avarii:

 

– B.I./C.I. + permis conducător auto păgubit – în original și în copie;
– certificatul de înmatriculare al vehiculului păgubit – în original și în copie;
– cartea de identitate a vehiculului păgubit – în original și în copie;
– copia certificatului de înmatriculare al autoturismului asigurat RCA (vinovat);
– copia poliței de asigurare obligatorie RCA a autovehiculului vinovat;
– formularul de constat amiabil sau actele eliberate de Politie, in original (Proces-     Verbal de Contravenție sau Autorizație de Reparație + Anexa nr.2);
– împuternicire, semnată și ștampilată, dacă păgubitul este persoană juridică sau       companie de leasing;
– procură notarială, dacă dosarul de daună este deschis de o alta persoană decât proprietarul persoană fizică al autovehiculului păgubit.

 

Pentru mai multe informații accesați https://stamatoiu-manea.ro/avocat-asigurari-auto/

× Cum te putem ajuta?